Meg van az az érzés, amikor nyáron motorra ülsz és egy pár órás túra után garantált, hogy pólót kell cserélned?

Meg van az az érzés, amikor nyáron motorra ülsz és egy pár órás túra után garantált, hogy pólót kell cserélned?

Nekem mindig nagy dilemma volt, hogy milyen dzsekit válasszak, mert még ha a pénztárcám meg is engedné, akkor se szeretnék 3-4 féle motoros kabátot bezsúfolni az amúgy is tömött szekrényembe csak azért, hogy legyen egy, ami szellőzik, meg egy, ami nem ázik… na és mikor melyiket vigyem magammal?

Amikor megjött a 4 évszakos Bandit dzseki és rá pár hétre megérkezett a női verzióból is a mintadarab, tökéletes okot adott az egész napos motorozásra, valakinek le kell tesztelnie.

A vasárnapot így gurulásra szántuk. Tudtam, hogy kb. 500 km lesz az út, így a szokottak szerint mindkettőnknek tettem be váltó pólót, mert eddig mindig cserélni kellett, szellőzők ide vagy oda.

A termo és a vízálló bélést még indulás előtt kivettük a dzsekikből, szellőzőket lenyitottuk, felkészültünk a melegre.

Direkt megnéztem…30 fok volt enyhe széllel. Nem akartam elhinni, mert már odafele fel kellett húznom a mellkason lévő szellőzőket. Azt hittem velem van a „gond”, de amikor megálláskor nyitottam a táskát és nyújtottam a váltó pólót páromnak, neki sem kellett. A menetszél tökéletesen átjut a kabáton!

Írhatnám, hogy ez biztos azért van, mert MX Dura 500D-ből van, de laikusként fogalmam sincs, hogy annak mit kellene tudnia. Viszont, működik! Tény, hogy a szellőzők is jó helyen vannak, de az eddigi tapasztalataim szerint az édeskevés, mert attól, hogy a hónod aljára bejut egy kis fuvallat, a hátad még full vizes lesz.

Csak azért, hogy valami negatívumot is említsek, egyet észrevettem. Ennek a dzsekinek a zsebei nem menet közbeni nyúlkálásra vannak kitalálva, ülő pozícióba nem nagyon fogsz semmit kiszabadítani belőlük, főleg nem kesztyűben. Bár szerintem talán ennyi kompromisszum köthető, főleg ha azt nézzük, hogy egy ténylegesen funkcionáló 4 évszakos cuccról van szó 50 000 Ft alatt.

ami nagyon tetszett

ami nekem annyira nem jött be

a derekam nem volt kint, pedig a vesevédőmet otthon hagytam

a zsebből csak állva tudtam kivadászni a telefonom, kicsit szűkös is a belenyúlkálás kesztyűben

a szellőzők ténylegesen funkcionálnak, klassz a vízálló cipzár rajtuk

tépőzáras a nyakzáródás, a hajam pedig folyton beleakadt-ez saját bénaság :)

a mellkason lévő szellőzők menet közben is nyithatóak/zárhatóak-könnyen elérem és még a cipzár húzókája is akkora, hogy könnyedén megtudom kesztyűben is fogni

 

bélések nélkül a külső anyag is átszellőzik menetközben

 

az dzseki ujjainak végén puha szegés van, olyan „luxus” érzetet ad :)

 

SIXGEAR BANDIT LADY DZSEKI

SIXGEAR BANDIT LADY DZSEKI

…HA EGY DZSEKI KELL AZ EGÉSZ SZEZONRA

  • kényelmes fazonú vízálló túrakabát
  • kivehető szél-, és vízálló Reissa membrán
  • 1000 D erősítés a vállon és a könyöknél